tirsdag 10. juni 2008

Den perfekte Aioli

Denne oppskriften har jeg fått av Jørn Andre Dahl og Siri M. Knutsen på den utrolig sjarmerende restauranten Villa Aurora på kløfta utenfor Oslo. Bare en kort togtur så er man der. Anbefales på det sterkeste. Det er den enkleste, beste og raskeste aiolien man kan lage.

Man trenger:

Stavmikser
Litermål

2 egg, av god kvalitet (to eggeplommer +en eggehvite)
litt sitron
et par hvitløksfedd
en ss hvitvinseddik
en stor ts dijon-sennep eller lignende
salt og pepper
nøytral olje ( soya, solsikke etc.)

  1. Ha ett egg pluss en eggeplomme i et litermål sammen med hvitløksfedd, hvitvinseddik, sennep.
  2. Hell så den nøytrale oljen oppi slik at litermålet viser en halvliter. Den kan høres mye ut og ser ganske rart ut, men er altså akkurat slik det skal være.
  3. Sett stavmikseren helt til bunns i litermålet og dra sakte opp. Man skal nå kunne se aiolien bli til etterhvert som man drar stavmikseren oppover.
  4. Smak til med sitron, havsalt og masse nykvernet pepper. Fantastico!!

Bruk den som en del av et tapas-bord, til albondigas, grillmat, pommes frites, i kremet skalldyrsuppe, dip til chips og et must til artisjokk.






































Ingen kommentarer: